Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciƫle doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 30 maart 2017

Zuurkool omelet met spekjes

... heerlijk hartig!
Nodig voor 2?
4 eieren
200 g zuurkool
200 g spekjes
1 dikke sjalot
1 teentje look
olijfolie
1 sl water
zout & peper
eventueel andere kruiden naar smaak
2 lenteui

Aan de slag met 2 pannen, 1 omelet per pan:
Laat de zuurkool goed uitlekken in een zeef en druk het nog overtollige vocht weg met een pollepel.
Haal de zuurkool uit elkaar met 2 vorken en snijd fijn.
Pel de sjalot en snijd ze fijn. Pers de look.
Verhit in een pan olijfolie en bak de sjalot samen met de spekjes ongeveer 3 min op niet te hoog vuur.
Voeg peper, zout (opletten, niet te veel!) en eventueel andere kruiden toe.
Laat nog enkele min stoven op een laag vuur en schep af en toe om.
Breek de eieren boven een kom. Voeg peper, zout toe en water toe.
Klop dit goed los met een vork. Verhit de rest van de olie in een pan.
Schenk het eimengsel erin en laat uitvloeien. Sprijd er de zuurkool over en bak zachtjes op een laag vuur totdat de bovenkant bijna droog is.
Laat de omelet op een plat bord glijden.
Verdeel de spekjes over de helft van de omelet en klap deze dubbel.
Strooi er de fijngesneden lenteui over.
Eet smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.