Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 18 januari 2017

Ovenschotel met lamsgehakt...

... en heel veel groentjes... overheerlijk!
Wat heb je nodig?
400 g lamsgehakt
1/2 grote bloemkool
olijfolie
2 stelen prei
1 doosje kerstomaten
1 el mosterd
bruchettakruiden
olijfolie
peper & zout
250g gemalen kaas, emmental

Aan de slag!
Kruid en meng het gehakt met peper en zout, bruchettakruiden, mostard en 50 g gemalen kaas.
Leg het onderaan in de ovenschotel. Snijd de kerstomaatjes in de helft en leg ze over het gehakt. Ook hierover strooi je bruchettakruiden. Snijd het preiwit in kleine stukjes, meng met peper, zout en 50 g gemalen kaas en leg ook in een laagje in de ovenschotel.
Maak een puree van de bloemkool door deze eerst gaar te stomen, te prakken met een scheut olijfolie, gekruid met peper, zout en muscaatnoot. Meng er de rest van de geraspte kaas door.
Spreid de bloemkool als laatste laag op je ovenschotel.
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende minstens een half uurtje (afhankelijk van je oven) en plaats nog enkele minuutjes onder de grill voor een mooi kleurtje.
Smakelijk!

Tip!
Deze ovenschotel kan je perfect vooraf klaarmaken en de dag nadien, of als je gasten er zijn, in de oven schuiven!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.