Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 13 oktober 2016

Pastinaakfrietjes in de airfryer

... een heerlijke lunch met een spiegeleitje
Wat heb je nodig?
Voor de frietjes:
3 grote pastinaken
2 el kokosolie
1 el paprika poeder (je kan ook gerookte gebruiken)
Himalaya zout naar smaak

Voor de saus (optioneel):
200 g cashewnoten (geweekt in water 4-5 uur)
2 el citroensap
5 el amandelmelk (hangt af welke dikte je lekker vind voor een saus)
snuifje Himalaya zout

Bereiding:
Verwarm de airfryer voor op 180°C
Schil de pastinaak en snijd ze in frietjes vorm
Meng de pastinaak frietjes met de kokosolie, paprika en het zout
Doe ze voor ongeveer 10-20 minuten in de Airfryer en schud tussendoor even om (de tijd hangt erg van de hoeveelheid af)
Tijdens het bakken kan je mooi de saus maken, doe de (geweekte) cashewnoten, citroensap, zout en amandelmelk in de blender.
Mix tot het een zachte crème-achtige substantie is geworden en voeg eventueel wat meer amandelmelk, citroensap en zout toe.
Serveer de frietjes met de saus en wat verse kruiden.

Smakelijk!

Tip!
... een lekkere knapperige snack met een gezonde dipsaus!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.