Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 6 oktober 2016

Ontbijtcake

... genieten van een heerlijk, gezond en hartig ontbijt!
Wat heb je nodig?
1 maat gebroken lijnzaad
2 maten havermoutvlokken
1 maat kokosmelk (250 ml)
1 dikke appel
150 g (gemengde) bessen (vers of diepvries)
honing om te bestrijken
bakpapier

Aan de slag!
Warm de oven voor op 180°C
Laat het lijnzaad wellen in water (ze moeten net onderstaan)
Hak de noten grof en snijd de appel, gewassen maar met schil, in blokjes.
Doe alle ingrediënten in een en roer voorzichtig onder elkaar zonder de bessen te kneuzen.
Doe het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en leg er nog enkele bessen bovenop.
Zet in de oven gedurende 20 à 25 min. Giet er de laatste 5 min wat honing over voor een mooi glanzend effect.

Tip!
Een heerlijk ontbijt met Griekse yoghurt!

Koken en Kitch op facebook

Naar inspiratie van een gerecht van Pascale Naessens

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.