Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 4 oktober 2016

Mosseltjes

... heerlijk gewoon!!

Nodig per persoon?
1 kg mosseltjes
enkele steeltjes gele selder, met wat loof erbij, fijn gesneden
1 dikke ui, fijn gesneden
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden met schil
1 tomaat, in stukjes gesneden met schil
1 glas witte wijn (als alternatief groentebouillon)
olijfolie
peper& zout

Aan de slag!
Was de mosselen goed door en laat ze nog een kwartiertje rusten is vers water.
Stoof de groentjes aan in de olijfolie en leg er de uitgelekte mosselen boven op. 
Voeg je kruiden toe en overgiet met de wijn of de bouillon.
Laat het geheel even stomen onder deksel gedurende 5 minuten. 
Schud je mosselen goed om in je kookpot en laat ze nog een keertje 5 min verder garen.
Je kan er pastinaakfrietjes, zoete aardappelfrietjes,... of brood bij serveren.
Smakelijk!!

Tip!
Je kan eindeloos varieren met de groentjes die je gebruikt/stooft samen met je mosselen...
Je kan kan van zacht naar pikant, van zacht naar pittig met vb curry en kososmelk...
Veel variatie mogelijk naar smaak! ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.