Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 18 augustus 2016

Vijgen met fetakaas en kerstomaatjes

... heerlijk als lunch of als voorgerechtje!


Wat heb je nodig?
1 of 2 verse vijgen per persoon
kerstomaatjes
5 blokjes feta 
olijfolie
peper & fleur de sel
droge tijm
agavesiroop of honing
balsamico

Hoe maak je het?
Snijd de vijgen in vier maar niet helemaal tot onder. Leg ze in een ovenschaal en vouw voorzichtig open. 
Leg in elke vijg een 5 tal blokjes fetakaas. Kruid met peper en zout. Druip er wat olijfolie, een beetje agavesiroop en een straaltje balsamico over. Werk af met een beetje tijm.
Leg de kerstomaatjes bij in de ovenschaal, ook hierover strooi je wat peper en een beetje olijfolie.
Zet de schotel 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C. 
Schik op een bordje en doe er nog een draai met de pepermolen over.
Smakelijk!

Tip!
Je kan ook geitenkaas of ricotta gebruiken.
Zorg voor rijpe vijgen, dan zijn ze bloedrood vanbinnen het seizoen, Vanaf eind augustus kan je ze gamakkelijk vinden.

Koken en Kitch op facebook 

Klaar voor de oven!

Klaar voor de oven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.