Slaatje met zalm, garnalen en boontjes

... een heerlijk slaatje, ideaal als lunch of voorgerecht!!
Nodig als voorgerecht pp:
75g garnalen 
75g gerookte zalm 
100g groene fijne tuinboontjes
roze peperbessen
versgesnipperde tuinkruiden: peterselie, bieslook,... naar smaak
olijfolie
appelazijn
peper & zout

Hoe maak je het?
Stoom de boontjes gaar en laat ze schrikken onder koud water. 
Maak een vinaigrette met olijfolie en azijn, gekruid met peper en zout. Snijd alle kruiden fijn en voeg er bij de vinaigrette.
Doe de garnalen, boontjes en kruiden in een kom, meng er de dressing onder en roer voorzichtig om.
Dit mag gerust een kwartiertje infuseren.
Schik de zalmplakjes op een bord en dresseer er het garnalen-bonenmengsel bij.
Werk af met de peperbesjes.
Smakelijk!!

Tip!
Voor een hoofdgerecht verdubbel je de hoeveelheden.

Koken en Kitch op facebook

Naar een receptje van Pascal Naessens

Reacties