Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 9 augustus 2016

Komkommer in azijn

... heerlijk bij frietjes en gebakken aardappels, 
op een slaatje, bij de BBQ!
Nodig
1 dikke komkommer
azijn (gewone keukenazijn)
water
peper & zout
rode peperbolletjes (roze bessen)
1 el rietsuiker (naar smaak)

Aan de slag!
Was de komkommer, schil ze eventueel, kan ook deels... Snijd ze doormidden en haal de pitjes eruit met een lepel. Dan snijd je er schijfjes van. Vul de potjes met de komkommerschijfjes en verdeel er wat rode peperbolletjes over. In steelpannetje doe je scheut water, peper en zout en redelijk wat azijn (gewone keukenazijn) en de rietsuiker. Laat dit even tot aan het kookpunt komen en giet het azijnmengsel dan over de  komkommers en een uurtje laten trekken.
Heerlijk bij frietjes en gebakken aardappels, op een slaatje, bij de BBQ!

Tip!
Met wat rode ui krijgt het ook nog een kleurtje!!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.