Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 22 augustus 2016

Homemade granola

... heerlijk op vers fruit bij het ontbijt!

Nodig:
100 g havermout,
150 g gemengde noten (amandelnoten, hazelnoten, cashewnoten,... in stukjes gehakt),
100 g gemengde pitten (pompoen, zonnebloem, pijnboom),
25 g chiazaad,
25 g hennepzaad of lijnzaad,
50 g geraspte kokos,
beetje zout en flink wat kaneel.

Aan de slag!
Alles samen roeren en op bakpapier op bakplaat leggen. Rooster de mengeling 30 min op 160°C,
om de 10 min eens omroeren en vooral opletten dat je noten niet aanbranden (elke oven is anders). Laten afkoelen en eventueel gedroogde vruchten: cranberry's, gojibessen, witte rozijnen...  toevoegen.
Bewaar in een glazen afgesloten bokaal.

Dit recept kan je makkelijk aanpassen naar eigen smaak (of wat je wel of niet in huis hebt),
de hoeveelheden doen er niet zoveel toe... gooi samen wat je lekker vindt.
De havermout kan je eventueel weglaten.

Smakelijk!

Tip!
Je kan er ook agavesiroop of honing en kokosolie bijvoegen.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.