Supersnelle kiptajine met quinoa

... hmm, stoofpotjes die je in een tajine bereidt, 
verspreiden een heerlijk Oosters aroma in de keuken!



Ingredienten
*Voor de tajine:
1 teentje knoflook
1 tl ras el hanout (Noordafrikaans specerijenmengsel)
½ tl paprikapoeder
6 kippendijen, met bot, liefst biologisch
olijfolie, om in te bakken
1 rode ui
2 tomaten
1 kippenbouillon blokje
250 ml kokosmelk
*Voor de quinoa:
1 ui
olijfolie, om in te bakken
stuk prei
1 kleine rode paprika
1 teentje knoflook
250 g quinoa
750 ml groentebouillon

Hoe maak je het?
Meng voor de tajine de fijngehakte knoflook met de ras el hanout en het paprikapoeder. Smeer de kippendijen in met dit mengsel en bestrooi ze met zout en peper. Laat de kip 15 minuten marineren.
Je kan dit ook de avond voordien doen! Bak de kip aan in een beetje olijfolie. Haal, als ze bruin zijn, uit de pan en leg ze in de tajine. Fruit in dezelfde pan de in brunoise gesneden ui aan. Voeg, als de ui licht begint te kleuren, de in blokjes gesneden tomaten toe. Voeg als laatste de kokosmelk en het bouillonblokje toe. Giet dit mengsel over de kip in de tajine. Doe de deksel op de tajine en stoof op middelhoog vuur de kip in 25 tot 30 min gaar.
Fruit voor de quinoa het gesnipperde uitje aan in de olijfolie. Snijd de gewassen prei brunoise alsook de geschilde paprika. Voeg de fijngehakte knoflook, de paprika en de prei toe. Bak dit even mee. Voeg de quinoa en de groentebouillon toe. Doe een deksel op de pan en kook onder voortdurend roeren de quinoa in 15 tot 20 min gaar. Serveer de kip met de quinoa en een blaadje koreander.

Koken en Kitch op facebook

Reacties