Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 25 juli 2016

Cheesecake met ricotta, speculoos en passievrucht

... een heerlijke verleidelijke fruitige kaastaart!
Wat heb je nodig?
175 g speculoos
1 snuifje fleur de sel of zeezout
75 g soyaboter
1 klontje boter (voor het invetten van de bakvorm)
250 g ricotta
1 dl room
5 el rietsuiker
5 passievruchten
1 eierdooier
3 blaadjes gelatine

Afwerking:
5  passievruchten
1 gelatineblaadje
50 ml water
50 g rietsuiker
sap van 1/2 ctroen

Garneren:
100 ml slagroom
1 passievrucht

Aan de slag!
Hak de speculaas fijn in een keukenmachine met een snuifje van het zout.
Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de speculaas toe wanneer de boter gesmolten is en meng goed.
Neem een ronde bakvorm met diameter 20 cm met een losse bodem. Bevestig wat bakpapier op de bodem en zijkant en vet daarna alles in met boter.
Giet er de speculaas in en druk goed aan met een lepel. Zet daarna de bakvorm in de koelkast en ga verder met het recept: de kaastaart met ricotta en passievrucht...
Week nu de gelatineblaadjes enkele minuten in een kommetje met koud water. Zorg dat de gelatineblaadjes volledig in het water liggen.
Voeg de ricotta, de room, de suiker, de eierdooier en in een kom. Meng alles goed met een garde.
Neem een kommetje met water en week hierin de gelatineblaadjes.
Lepel de passievruchtjes leeg en verwarm even, Knijp je de gelatineblaadjes uit en meng ze in het uitgelepelde passievruchtenvlees en roer even door, laat even koelen en doe bij het kaasmengsel
Haal de bakvorm uit de koelkast en vul met het ricottamengsel. Zet daarna ongeveer 4 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
Dan kan je de kaastaart afwerken..
week het gelatineblaadje in ruim water..
Maak een suikersiroop van het water, suiker en citroensap. Laat tot de helft inkoken.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Voeg het vruchtvlees  bij de siroop en laat even doorwarmen. Haal van het vuur en roer het uigeknepen gelatineblad erdoor.
Giet de siroop op de cheesecake en zet terug in de koelkast.
Klop de slagroom ondertussen stevig en decoreer de kaastaart ermee en de in 8 gesneden passievrucht.
Serveer met een heerlijk kopje koffie of thee!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.