Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 20 juli 2016

Broodje halloumi

... hartig broodje met warme, gegrilde kaas met een frisse salade!
Wat heb je nodig voor 4?
1 (spelt)broodje per persoon
ijsbergsla
1 pakje halloumi kaas van ±250g
1 komkommer
1 stevige tomaat
bruchettakruiden
tzatziki
enkele kerstomaatjes
bieslook

Aan de slag!
De tzatziki maak je best de dag voordien of koop je in de winkel.
Haal de hallomi uit de verpakking en laat even uitlekken alvorens je er 4 sneetjes van maakt.
Schijd schijfjes van de komkommer en tomaat met de mandoline.
Snipper wat bieslook fijn, houd ook enkele sliertjes om te garneren. Snijd je broodjes overlangs.
Bak de halloumi op de grill, als je het hoort sissen is het klaar! Stel je bordje ondertussen je bordje samen...
Dresseer sla, sneetjes komkommer en kerstomaatjes op je bord. Leg hierop je half broodje.
Smeer een laagje tzatziki erop en leg een een laagje sla op.
Hierop komt het gegrilde schijfje kaas. Leg er enkele schijfjes tomaat op die je kruidt met bruchettakruiden en dan een laagje komkommerschijfjes.
Hierover doe je opnieuw een laagje tzatziki en dan de top van het broodje.
Met enkele sprietjes bieslook kan je je bordje afwerken.
Echt lekker!!

Koken en Kitch op facebook

Tip: Halloumi is een stevige witte kaas, origineel afkomstig uit Cyprus. De kaas heeft een bijzondere eigenschap: hij laat zich (kort) bakken of grillen, zonder weg te smelten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.