Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 24 juni 2016

Klassieke tomatensaus

... super simpel met heel wat mogelijkheden!



Wat heb je nodig?
6 grote trostomaten
1 blik tomatenblokjes
4 sjalotten
4 teentjes look
olijfolie
3 el tomatenketchup
een sl rietsuiker
1 takje rozemarijn
2 bl laurier
250 ml groentebouillon
peper & zout
verdere kruiden naar smaak: currypoeder, cayennepeper,...

Aan de slag!
Was de tomaten en haal er de kroontjes uit. Schil ze eventueel, maar dit is geen must! Snijd de tomaten dwars middendoor en haal er de pitjes uit. Deze maken de saus te waterachtig. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Snipper de sjalotten en de look en stoof ze glazig in olijfolie. Doe er vervolgens de tomaten bij en de tomaten uit blik. Breng op smaak met peper en zout, laurier en rozemarijn. voeg nu ook de groentebouillon bij en eventueel andere gewenste kruiden. Een snuifje suiker kan geen kwaad, zeker wanneer het nog geen topseizoen voor tomaten is.
Laat rustig 20 min sudderen en werk op het eind af met de ketchup om de saus wat meer smaak te geven. Deze basissaus kan je op veel manieren gebruiken...
Heerlijk bij vis, kalfsvlees of pasta, vulling op pizzabodem, basis van andere sauzen...

Tip: Je kan deze saus perfect invriezen in klene of grotere porties om verder te gebruiken naar believen... zeker een aanrader als bodem op een pizza!! ;-)

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.