Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 28 mei 2016

Pizza op een bodem van maïsmeel en spelt

... tarwevrij!
Nodig voor 2 dunne pizza's:
300 ml water
2 el olijfolie
375 g speltbloem
30 gr maïsmeel
1,5 tl droge gist
3/4 tl zout

Aan de slag:
Voeg alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine. Eerst water en olie, dan bloem en maïsmeel. Maak een kuiltje en schep de gist hierin. Strooi het zout eromheen, zonder de gist aan te raken. Selecteer een normale kneedstand, zonder rijzen.
Je kan natuurlijk ook met de hand kneden!
Verwarm de oven voor op 230°C.
Bestrooi een werkblad met wat bloem en leg het deeg erop. Bedek met een theedoek en laat 15 minuten rusten. Rol het deeg daarna uit in de gewenste vorm en plooi de randjes naar binnen. 
Je kan met dit deeg 2 dunne of 1 dikke pizza van ± 30 cm in doorsnede maken.
Beleg de pizza naar wens en bak ± 8-10 min in de voorverwarmde oven (het liefst op een pizzasteen of een pizzablakplaat voor krokante bodem).

Het beleg:
Je maakt een rode saus maken met tomaten, ui, paprika, peper en zout, knoflook, Italiaanse kruiden...
Als je wat meer maakt, kan je porties invriezen voor een volgende keer!!
Beleg de pizzabodem met de tomatensaus.... ui, aubergine, spinazie, fetakaas, geraste kaas..
of ...salami,kip, tonijn, ananas, mozzarella, basilicum... Waar je maar zin in hebt!

Smakelijk!!

Tip: Je kan ook een kant en klare pizzabodem kopen op basis van maïsmeel.

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.