Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 14 mei 2016

Pizza gezond!

... op een bodem van knapperige bloemkoolkorst,
 deze smaakt minstens even lekker dan gewoon pizzadeeg!

Wat heb je nodig?
Bodem:
1  kleine bloemkool, in roosjes
90 g paneermeel (spelt)
40 g parmezaanse kaas, geraspt
1 el oregano
2 eitjes
zout & peper

Het beleg:
tomatensaus/passata (of tomatenconcentraat met groenten Elvia)
60 g kerstomaatjes, gehalveerd of kwartjes gesneden
1 courgette,
in dunne ronde schijfjes
1 rode ui, in ringen
30 g Parmezaanse kaas
10 basilicumblaadjes
1 el olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de bloemkoolroosjes in delen in een blender.
Gaar de bloemkool gedurende 5 min in de magnetron.
Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kan dit best in een schone theedoek en uitwringen.
Schep alles in een kom.
Voeg paneermeel, kaas, oregano, eitjes, zout en peper toe. Meng goed onder elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep er het bloemkoolmengsel op en vorm een pizzabodem met de bolle kant van een soeplepel. Je kan ook 2 pizza's maken.
Zet 20 min in de oven. Snijd intussen de groenten.
Haal de bloemkoolkorst uit de oven. Besmeer met de tomatensaus en beleg met de groenten.

Kruid met zout en peper en druppel er nog wat olijfolie over.
Zet opnieuw in de oven voor 10 min. Bestrooi met de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas. Serveer meteen. Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.