Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 11 april 2016

Romige risotto met kip en champignons

 ... een heerlijke maaltijd voor eender welke dag van de week!



Ingrediënten:
1 ui
150 g champignons
2 kippenborstfilets
100 g Parmezaanse kaas
verse peterselie
1 l kippenbouillon
250 g risottorijst, Arborio of Carnaroli
1 glas droge witte wijn
Versgemalen zwarte peper

Bereiding:
Schil de ui en hak hem fijn. Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Snijd de kip in blokjes. Rasp de kaas. Hak de helft van de peterselie fijn.
Breng de kippenbouillon aan de kook, zet daarna het vuur zacht, zodat het zachtjes blijft sudderen. Laat de kip in 2 eetlepels margarine in een pan bruinen. Haal alles weer uit de pan.

Voeg de champignons toe aan de pan met 1 extra el. margarine. Bak ze goudbruin. Voeg ze toe aan het vlees. Doe de ui in de pan en laat hem bruinen tot hij zacht en geurig is.
Doe de rijst erbij en laat al roerend koken tot hij er glazig uitziet. Giet de wijn erbij en laat de alcohol verdampen.
Giet er scheutjes bouillon bij en wacht telkens tot de bouillon door de rijst is geabsorbeerd. Voeg na 3 à 4 scheutjes bouillon het vlees en de champignons weer toe aan de pot. Giet de rest van de bouillon erbij. Laat gedurende een 15min zachtjes pruttelen tot alle vocht opgenomen en rijst gaar isL

Meng de Parmezaanse kaas en de fijngehakte peterselie erdoor. Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas, versgemalen zwarte peper en de resterende peterselieblaadjes.

TIP:
Tijm en champignons passen uitstekend bij elkaar, vervang de peterselie door tijmblaadjes, ook lekker!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.