Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 29 april 2016

Rode kool met appeltjes

... oma's recept!!
Nodig:
1 rode kool
1 kg stoofappels in stukken gesneden
1 dikke ui, in ringen
25 cl water
4 el azijn
1 klont boter
2 kopjes bruine suiker
peper & zout, 2 bl laurierblad
Kruiden: mogelijkheden... een snuif kaneel, een vanillestokje...

Aan de slag:
Voorbereiding:
Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd deze met een groot mes in 4 kwarten.
Verwijder de dikke hoofdnerven en snijd verder in schijfjes.
Snijd dan de ui in ringen. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd deze ook in stukken.

Stoof de uienringen aan in de boter. Voeg er de rode kool aan toe en laat even stoven.
Roer even, de azijn, suiker, het water voeg je nu ook toe en laat 10 min zachtjes sudderen onder deksel nadat je gekruid hebt met peper, zout en laurier.
Doe de appelstukken bij de rode kool en kruid verder af naar smaak!
Laat op een 'zacht vuur' 30 à 40 min sudderen onder deksel, tot de rodekool zacht is.
Roer zeker regelmatig om en zorg zeker dat er voldoende vocht in je kookpot zit om droogkoken te voorkomen!

Tip: Serveer met braadworst of chipolata en gekookte aardappelen!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.