Risotto van quinoa met erwtjes en zeevruchten

... lekker anders en gezond!

Benodigdheden voor 2 personen:
150 g quinoa
500 ml visbouillon
olijfolie
1 klein klontje boter
1 dikke sjalot
1 dik teentje knoflook
50 g geraspte Parmazaanse kaas
een snuifje peper
200 g fijne erwten
300 g gemengde zeevruchten
peper & zout

Bereidingswijze:
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een klein scheutje olie in een pan en voeg een klein blokje boter toe. Fruit het uitje met de knoflook aan.
Ondertussen spoel je de quinoa met water en laat uitlekken. Als het uitje is aangefruit, voeg je de quinoa toe en bak je deze 1 min mee.
Voeg daarna de helft van de bouillon toe en laat dit zachtjes sudderen.
Wanneer de bouillon is opgenomen, voeg je de andere helft van de bouillon toe.
Voeg er de laatste 5 à 6 minuten de erwten uit de diepvries bij
samen met je gemengde zeevruchten.
Je kan natuurlijk ook andere groenten/kruiden toevoegen.
Vergeet niet om af en toe te roeren. Wanneer alle bouillon is opgenomen, draai je het vuur uit en voeg je geraspte kaas toe en eventueel nog een klein steekje boter.
Meng dit goed door elkaar en breng het geheel op smaak met een snuifje peper.
En klaar is je risotto van quinoa!
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Reacties