Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 14 april 2016

Papillot met pangasius, venkel en kerstomaatjes

... een gezonde aanrader!!!

Nodig voor 2 personen
1 grote filet pangasius (±300 g)
10 kerstomaatjes
1 kleine venkel
enkele el Pernod
enkele takjes verse tijm
peper & zout
droge groentenbouillon
een ovenzak om in te stomen

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 220°C
Snijd de venkel met de mandoline in fijne schijfjes en doe in de ovenzak.
Kruid even met peper en zout en een beetje bouillonpoeder.
Kruid de visfilet aan beide kanten met peper en zout en een snuif groentenbouillon en leg op de venkel.
Verdeel de kerstomaatjes over de vis en leg hierop de groene takjes van de verse venkel.
Lepel hierover enkele lepels Pernod. Rits de tijm van de takjes en strooi over de vis.
Maak het zakje dicht met de sluiter. De papillot moet goed gesloten blijven tijdens het garen.
Gaar de vis gedurende ±25 minuten. Serveer met gekookte aardappeltjes.


Tips: 
Je kan andere vissoorten gebruiken: kabeljauw, zalm...
Oven-braadzakjes zijn in de meeste warenhuizen verkrijgbaar, doorzichtige zakjes, speciaal voor papillot in de oven, handig!
Je kan de Pernod ook vervangen door groenten-of kippenbouillon.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.