Ratatouille

... met vegetarisch gehakt


Nodig:
1 dikke ui
2 tenen look
olijfolie
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
250 g champignons in schijfjes
2 blikken gepelde tomaten
1 el kruidenbouillon 
peper & zout
rozemarijn (kan van O&V)
cayennepeper naar smaak
bruchettakruiden
paprikapoeder
vegetarisch gehakt

Aan de slag:
Stoof de gesneden ui samen met de geperste look aan in de olijfolie met een snuif zout.
Snijd de parika, de aubergine, de courgette en de champignons in fijne blokjes.
Voeg de gesneden groentjes naar hardheid bij en stoof mee.
Voeg er dan de tomatenblokjes bij, kruid met peper en zout, 
de kruidenbouillon, de paprikapoeder, de cayennepeper en de bruchettakruiden en laat even zachtjes sudderen.
Laat een half uurtje smoren op een heel zacht vuurtje.
Kruid verder bij naar smaak... 
Voeg het vegetarisch gehakt bij en laat de smaken van de saus absorberen.

Tip: de saus een nachtje laten rusten op een koele plaats, dit maakt het gerechtje nog smakelijker de dag nadien
Lekker met volwaardige rijst!

Koken en Kitch op facebook


Reacties