Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

maandag 11 januari 2016

Gegrilde pastinaak

... een heerlijke 'vergeten' wintergroente!


Ingrediënten
2 pastinaken
2 sjalotjes
2-3 el olijfolie
peper en zout
verse peterselie of tijm

Bereiding
Schil de pastinaken, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd ze in de lengte in vieren.
Snijd er vervolgens dikke frieten van.
Pel de sjalotten en snijd ze in partjes.
Leg de pastinaken en sjalotten op een bakplaat (niet te dicht op elkaar, dan roostert het beter), besprenkel met de olie en maal er peper en zout boven.
Zet ongeveer 40 minuten in een oven op 200 °C
Schep alles halverwege om, zodat alle kanten even bruin worden.
Lekker met natuuraardappeltjes of een aardappel-knolselderpuree en een gebakken stukje runds of kalfsvlees.




    Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.