Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 27 augustus 2015

Pasta courgette scampi


... pasta van courgette!




Nodig voor 1 persoon:
6 scampi
1 el olijfolie
zwarte peper en zeezout
1 kleine courgette
1/2 l groentebouillon
100 ml magere melk
25 ml kookvocht van courgette (groentebouillon)
1 opgehoopte kl currypasta

Aan de slag:
Snijd de courgette in pasta slierten met een groenteschiller en blancheer ze heel kort.
Bewaar wat kookvocht bij het afgieten.
Bak de scampi ondertussen aan beide kanten in de olijfolie, gekruid met de peper en zout.
Haal ze uit de pan en blus dan met de melk en de bouillon, 
roer de currypasta onder en bind tot gewenste dikte.
Of maak een saus met de roux met de melk en de groentebouillon.
Voeg er de geblancheerde courgette bij en laat even warmen.
Schik in een bordje en dresseer er de scampi op.
Gegarandeerd om vingers en duimen af te likken!

Koken en Kitch op facebook


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.