Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zondag 9 augustus 2015

Komkommersalade


... een lekker bijgerechtje voor de BBQ



Nodig:
1 komkommer
1 el vers geknipte bieslook
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1/2 rode peper
enkele rode peperbolletjes
zout en peper

Hoe maak je het?
Was de komkommer en snijd ze over de lengte doormidden. 
Schraap met een lepel het zaad eruit en snijd de komkommer in plakjes.
Doe de gesneden stukjes in een kom en bestrooi met wat zout. Laat dit even staan. 
Snijd ondertussen het halve pepertje, de zaadjes verwijderd, zeer fijn.
Klop in een kommetje de azijn los met de bieslook en voeg hier al kloppend de olie aan toe.
Voeg het fijngesnipperd rode pepertje toe en de peperbolletjes. Kruid eventueel nog bij met peper.
Meng de vinaigrette met de komkommer.
Deze salade is zeer lekker als je het enkele uurtjes voordien klaar maakt.

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.