Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 5 augustus 2015

Zoete aardappel met honingkip

... een aanrader!




Benodigdheden:
20 ml olijfolie
400 g kipfilet
4 g verse rozemarijn
35 ml honing
1 teentje knoflook
1 rood pepertje
750 g zoete aardappel
1 citroen
Peper uit de molen

Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappel en snijd die in blokjes. Stoom de aardappelblokjes half gaar en laat ze afkoelen.
Was de citroen en snijd deze in tweeën. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de zoete aardappelblokjes samen met de citroenplakjes verder gaar tot goudbruin. Kruid met een snuifje zout.
Snijd de kipfilets in blokjes en hak het knoflookteentje, de rozemarijn en het pepertje fijn. Bak de kippenblokjes even aan in de pan met olijfolie met de look, rozemarijn en pepertje, gekruid met zout en peper. Voeg ze dan toe aan de aardappelblokjes en bak het geheel verder gaar.
Vergeet niet om nu op te schudden! Breng het geheel eventueel nog verder op smaak met peper uit de molen.
Pers de andere citroenhelft uit en giet het sap over de kip met aardappel. Voeg tot slot de honing toe aan de kip met aardappeltjes en zet het vuur uit. Meng alles goed door elkaar en smullen maar!


Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.