Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 4 augustus 2015

Forel in de oven

.... met witte wijn, prei en tomaat



Nodig: 
1 forel per persoon
peper&zout
2  dikke tomaten
1 stam prei
1 kuipje kruidenkaas
Italiaanse kruiden
olijfolie
1 teen look

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de prei goed en snijd in fijne schijfjes.
De forel goed uitspoelen en ogen er uit halen. Als de ogen helder zijn, is de vis vers!
De binnenkant goed kruiden met peper en zout.
De kruidenkaas er tussen smeren en ook een beetje gesneden prei erbij doen.
Een kom invetten met een beetje olijfolie en eventueel insmeren met een teentje look, 
de forellen er in leggen en beleggen met 2 gesneden tomaatjes, de rest van de prei en bestrooien met provinciaalse kruiden. Dan peper en zout erover strooien en een scheutje wijn toevoegen.
Dan de schotel afdekken met alu folie en 30 min in de voorverwarmde oven op 180 °C 

Lekker met aardappelpuree !




Met dank aan Ingrid Vandecaetsbeek

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.