Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 12 augustus 2015

Biscuit met lekkere beestjes

... met crème a beurre en marsepein



Nodig voor biscuit:
Ronde bakvorm van 25 cm
200 g fijne suiker
2 p vanillesuiker
5 eieren
175 g zelfrijzende bloem
25 g maïzena
1/2 kl bakpoeder

Aan de slag;
De oven voorverwarmen op 150 °C
De fijne suiker, vanillesuiker en de eieren kloppen tot een schuimige massa.
De bloem, samen met de maïzena en bakpoeder zachtjes door een zeef kloppen en voorzichtig onder het deeg spatelen.
De bakvorm beboteren, met bloem bestuiven en het deeg erin doen.
De  10 min op 150°C in de voorverwarmde oven laten bakken en dan verder nog eens 40 min op 175°C. Uit de oven halen en enkele minuutjes laten rusten alvorens uit de vorm te halen.
Laat goed afkoelen!

Verder...
Om het garneren:
Nodig voor crème a beurre:
100 g koffieroom
50 g fijne suiker
250 g plantaardige boter
1 ei
Aan de slag:
De room met de suiker al roerend tot aan het kookpunt brengen en laten afkoelen.
De boter (op kamertemperatuur) er langzaam onder kloppen met de mixer.
Het ganse ei apart tot schuim kloppen en erbij voegen.
Afwerking:
Halveer het gebak, besprenkel de twee binnenkanten eventueel met een likeur of een suikersiroop,
bestrijk met crème en leg terug dicht.
Bestrijk de taart met de crème en werk af naar smaak,  snoepjesbolletjes aan de zijkant,
vormpjes met de spuitzak erboven op, koekjes zoals Leo... en marsepeinfiguurtjes ....
Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.