Appelcake met kaneel

Jammie!!



Ingrediënten:
250 gram suiker
250 gram boter
250 gram zelfrijzende bloem
1 el rum (optioneel)
4 eieren
3 appels
10 g vanillesuiker
kaneel

Hoe ga je te werk?
Laat de ingrediënten op kamertemperatuur komen.
Verwarm je oven voor op 160°C.
Snijd 2 appels ik stukjes, bestrooi met kaneel en suiker, meng en laat even rusten en maak ondertussen je beslag klaar.
De derde appel snijd je in dunne schijfjes om te garneren.
Voeg de zachte boter, de suiker en de eieren in een kom en laat mixen tot een schuimige massa.
De bloem door een zeef zachtjes op het geheel verdelen door tegen de zeef te kloppen,
ondertussen spatel je de bloem heel voorzichtig onder het mengsel.
Voeg dan de appeltjes bij en roer voorzichtig onder.
Boter je bakvorm 24 cm in, bebloem de vorm om kleven te voorkomen en vul met het beslag.
Leg er nog schijfjes appel boven op en bestrooi nog met wat kaneelpoeder.
Zet de cake eerst 10 min in op 160°C, laat daarna na ± 40 min op 175 °C
Je cake is gaar als er niets meer aan de satéprikker blijft kleven als je die voorzichtig erin steekt.
Haal uit de oven en laat 5 minuutjes alvorens je hel uit de vorm haalt.

Smakelijk!

Koken en Kitch op facebook

Met dank Ingrid Vandecaetsbeek

Reacties