Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 15 mei 2015

Pikante gamba's





Nodig:
12 kleine gamba’s
4 knoflookteentjes
1 chilipepertje
1 tl paprikapoeder
2 el droge witte wijn
1 el citroensap
2 el fijngehakte peterselie
olijfolie
peper en zout

Aan de slag:
Hak de look fijn. Verwijder de zaadjes van het chilipepertje en snijd het fijn. Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Fruit de look, het chilipepertje en het paprikapoeder in 1 minuut in wat olijfolie tot alles geurig is. Voeg de gamba’s toe, bak ze aan beide kanten en blus vervolgens met de wijn en het citroensap. Bak tot de gamba’s roze en ondoorschijnend zijn (zeker niet te lang!)
Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Lekker met brood en een slaatje.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.