Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

dinsdag 14 april 2015

Salade gerookte zalm


 

Nodig:
gemengde salade (ijsbergsla, groene krulsla)
1 dikke snede boerenbrood (2 cm dik)
100 g gerookte zalm, dun gesneden
1 gekookt ei
2 kerstomaatjes
enkele schijfjes komkommer
1/2 dun gesneden rode zoete ajuin
gevulde zoete minipeper met roomkaas
garnering:
1 stengel lente-ui
enkele sprieten bieslook
jonge scheutjes van radijs
zwarte peper
een magere mayonaise met yoghurt of dressing naar keuze

Schil alles mooi op het bord, te beginnen met de sla en daarop het brood in 2 stukken gesneden
Hierover dresseer je de zalm, een mini geutje witte balsamicoazijn erover, het ei in 2 helften...
Verder schik je er de schijfjes komkommer, kerstomaatjes, gevuld pepertje en de fijn gesneden zoete ajuin.
Garneer verder met de bieslook en de jonge scheutjes, de fijngesneden lente-ui, een draai van de pepermolen en een straaltje dressing.
Serveer er nog wat dressing apart bij.
Smakelijk!

Koken en Kitch 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.