Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 17 april 2015

Kip in curry roomsaus en gestoofde rode paprika

... met basmatirijst


Nodig:
500 g kip in blokjes gesneden
1 ui, fijngesneden
1 teen look, geperst
1 el curry poeder
1 appel in stukjes gesneden
een stevige tak tijm
olijfolie
1 dl water
1 kipbouilonblokje
200 ml (soja) room
peper & zout
1 paprika


Kruid de kip met peper, zout en beetje curry en bak deze lichtjes aan in de pan. Haal dan de kip uit de pan en stoof dan de ui, look en appel in olijfolie, kruiden met peper, zout en goeie hoeveelheid curry. Dan een beetje water bijvoegen, het kippenbouillonblokje en het takjes tijm. Goed laten inkoken en dan de room bijvoegen. Haal de tijm eruit en dan de saus goed mixen.
Voeg er dan de kippenblokjes terug bij.
Snijd de paprika in reepjes en stoof aan in olijfolie, kruid met peper en zout, beetgaar.
Serveren mooi op een bordje met basmatirijst

Met dank aan Benny Isabel Breem

Koken en Kitch 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.