Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 23 april 2015

Kabeljauwhaasje met Siciliakruiden op een bedje van prei


... lekker met natuuraardappeltjes!




Nodig voor 2 personen:
2 kabeljauwhaasje van 100 à 120 g
speltbloem
peper & zout
Siciliakruiden
olijfolie
1 stengel prei
Bechamelsaus:
1 klontje boter
50 g bloem
1/2 l melk
peper en zout
muskaatnoot
1/2 blokje kruidenbouillon
met of zonder 125 g gemalen kaas

Hoe ga je aan de slag:
Verwarm de olijfolie in de pan, bebloem je vis in de speltbloem en kruid aan beide kanten met peper en zout en bak het haasje aan 1 kant gedurende  min op een zacht vuurtje, keer om en bak aan de andere kant en kruid ondertussen de bovenkant ruim met de Siciliakruiden, daarna nog even kort draaien zodat ook de kruiden aan deze kant een korstje krijgen.
Ondertussen maak je de bechamelsaus:
Spoel de prei indien nodig en snijd fijn. Doe een klontje boter in een andere pan en laat hierin de fijngesneden prei aanstoven. Roer regelmatig om.
Neem er een derde, hogere pan bij en laat hierin een klontje boter smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe, laat even aanbakken. Voeg er een eerste deel melk bij en roer goed door. Giet er vervolgens het tweede deel melk bij en herhaal dit tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. (Als de saus pruttelt, doe je er eventueel de gemalen kaas bij)
Giet de afgewerkte bechamelsaus bij de prei en roer om.
Dresseer het gebakken kabeljauwhaasje op de prei en serveer met natuuraardappeltjes op rijst.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.