Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 18 juli 2015

Kabeljauw in parmaham met salie


... gezond!!




Ingrediënten:
2 stukjes kabeljauwfilet van 150 g 
4 plakken parmaham
4 blaadjes salie
1 l groentebouillon
groentjes naar keuze: ± 300 g worteltjes ... , doperwtjes ... , broccoli ... , peultjes, ... aspergepuntjes, ...
een steekje boter
kruiden naar smaak: peper&zout, ....
cocktailprikkers

Leg de blaadjes salie samen met een klontjes boter op de stukjes kabeljauw. Kruid met een een beetje peper, zout en wikkel in de parmaham. Zet vast met cocktailprikkertjes en verwarm je oven voor op 120 °C
Maak de diverse groentjes kookklaar. 
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de vis gedurende 1 à anderhalve min aan beide zijden. Dit is niet om de vis te garen, maar zodat de parmaham krokant wordt. Haal de vis uit de pan en leg in een ovenschaal. 
Bak nog acht à tien minuten in de oven. 
Breng ondertussen in een pan de groentebouillon aan de kook en kook de groentjes beetgaar. 
Giet de groentjes af, smelt een klontje boter, voeg de groentjes erbij en laat even smoren. 
Breng op smaak met peper, zout en andere kruiden naar believen en garneer met de kabeljauw.
Je kan serveren met gekookte aardappelen.

Koken en Kitch op facebook



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.