Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

woensdag 11 maart 2015

Gekarameliseerde witloof


Een heel eenvoudig zoet witloof bijgerecht dat past bij elke gelegenheid en snel te maken is.



Ingrediënten voor 2 personen:
4 stronkjes witloof
olijfolie en bakboter
2 el honing 
50 ml witte wijn
nootmuskaat
groentebouillon
peper & zout

Bereiding:
Vervolgens maak je witloof schoon en snijd je onderaan het hart eruit omwille van de bittere smaak. Zet daarna het witloof in de microgolf gedurende 5 min op 750 W op een bodempje water om te stomen onder deksel.
Smelt de boter in olijfolie in de pan en begin de witloof te bakken. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en groentebouillon. De stronken draaien en ook aan deze kant kruiden.
Laat even zachtjes aanbakken en overgiet dan met honing en blus met witte wijn.
Laat 5 min smoren onder deksel. Haal het deksel van de pan zodat de vloeistof kan inkoken tot een karamel.
Tip: je kan de honing ook vervangen door riet- of bruine suiker.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.