Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

donderdag 26 februari 2015

Witloof met boursin en kipfilet uit de oven

....een heerlijke ovenschotel met witloof met boursin, schijfjes kip en geraspte kaas.




Benodigdheden:
4 stronkjes witloof
8 plakjes dunne kipfilet beleg
150 g kruidenroomkaas / boursin (light)
40 gram geraspte kaas
verse bieslook
snuifje verse peper en zout (muscaatnoot)

Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Vervolgens maak je witloof schoon en snijd je onderaan het hart eruit omwille van de bittere smaak. Zet daarna het witloof in de microgolf gedurende 5 min op 750 W op een bodempje water om te stomen onder deksel.
Vet je ovenschaal in met een beetje olijfolie en wikkel telkens twee plakjes kip om de witloof.
Leg deze daarna in de ovenschaal. Breng eventueel de je bereiding nog op smaak met wat zout en peper (eventueel muscaatnoot). Verdeel de boursin over de witloof en strooi dan de geraspte kaas over de ovenschotel.
Deze kan nu de oven in voor ongeveer 25 min totdat de kaas goudbruin is geworden.
Serveer de witloof met wat verse bieslook met aardappelpuree of pommes duchesse.

Koken en Kitch

Jammie lekker!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.