Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

vrijdag 24 april 2015

Appeltjes uit de oven




Nodig:
4 appels
40 g vanillesuiker (4 zakjes)
1 tl vijfkruidenpoeder (of kaneel kan ook)
boter
1 tas koffie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Spoel de appels schoon. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Veeg de appels in met een beetje boter.
Snijd de boven- en onderkant van het uitgeboorde stukjes en zet het kroontje er onderaan terug in om te snel uitlopen van de vulling te voorkomen.
Meng de suiker met de kruiden.
Vul de appels met het suikermengsel, leg er nog een klein klontje boter op en dek terug af met het steeltje. Strooi nog een klein beetje suiker over de appels. Zet de appel in een vuurvaste of individuele  kommetjes met een bodempje koffie.
Bedek de kom(metjes) met aluminiumfolie. Laat de appels gedurende ongeveer 30 minuten garen in de oven.
Lekker met een bolletje is of gewoon als 4-uurtje, smakelijk!

Tip: Vijfkruidenpoeder is een Chinees kruidenmengsel. Het bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkel en kruidnagel. Het bevat de vijf smaakgroepen zoet, zout, bitter, zuur en umami. Omdat het vrij dominant van smaak is, moet er voorzichtig mee omgegaan worden. Het is al snel te veel!

Koken en Kitch


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.