Welkom op Koken en Kitch!

Dat deze blog je mag inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Vele recepten zijn zelf uitgeprobeerd, de bron van het recept wordt altijd vermeld.

Je kan gerust posts, foto's en recepten gebruiken, maar plaats dan wel een link naar Koken en Kitch.

Voor commerciële doeleinden dient toestemming gevraagd te worden!

zaterdag 24 januari 2015

Rijst met kip en ananas...


.... lekker en simpel




Benodigdheden:
2/3 stukken kipfilet
2 eetlepels bloem
250 ml rode wijn
6 eetlepels ketjap
1 paprika
2 uien
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetlepel azijn
1 eetlepel suiker
1 blikje ananas
rijst (75-100 gram per persoon)

Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de ananas uitlekken (sap opvangen) en snijd de kip, paprika en ui in kleine stukjes. Bak de kip gaar. Vervolgens voeg je de bloem toe, dit laat je even meebakken. Dan de wijn en ketjap toevoegen. Goed roeren, zodat alles goed gemengd is.
Dan voeg je de paprika en ui toe, deksel op de pan en ongeveer een kwartier smoren (tot de paprika en ui zacht zijn). Af en toe even doorroeren. Daarna voeg je de tomatenpuree, suiker en azijn toe en op het eind de ananas, zodat deze nog even op kan warmen. Naar smaak kun je nog wat ananassap toevoegen. Hiervoor kun je het best even proeven, want dit hoeft niet altijd.

Serveren met de rijst, eet smakelijk!

Koken en Kitch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Opmerking: alleen leden van deze blog kunnen een reactie plaatsen.