Kip Tandoori ๐Ÿ—

... een stukje India op je bord


Wat heb je nodig?
500 g kip (haasjes)
peper&zout
kippenkruiden
250g yoghurt
50g tandoori pasta
1 teentje look
1 el olijfolie (eventueel 150g erwten)

Aan de slag!

Doe alle ingrediรซnten voor de tandoori marinade in een kom. Kruid de kip met p&z en kippenkruiden en voeg de filetjes of  blokjes bij de marinade samen met een geperst teentje look. Dek af met folie en laat enkele uurtjes (of een nachtje) marineren in de koelkast.

Stoof de gesnipperde ui glazig in een el olijfolie, roer er de droge rijst even onder en kook den verder gaar. Je kan eventueel ook kokosmelk bij je kookwater doen. Hier werden de laatste 5 min ook 150 g erwten toegevoegd.

Verhit een pan en voeg de ui aan toe met een beetje olie. Bak de kip langs beide kanten aan en voeg dan de marinade toe. Verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ca 20 tot 25 min.

Voeg eventueel nog een eetlepel extra Griekse yoghurt of een beetje water toe aan de kip tandoori als de saus te dik is.

Serveer de kip tandoori met de rijst, naanbrood en eventueel wat geroosterde cashewnoten en verse koriander.

Smakelijk!

KokenEnKitch op facebook

Reacties