Naanbrood

 ... met volkoren speltmeel

... look en tuinkruiden

Wat heb je nodig?
200 ml yoghurt
1 el olijfolie
300 gr speltmeel (+ extra om te bestuiven)
1 kl bakpoeder
Snuf zout
verse peterselie
1 teentje knoflook

Aan de slag!
Doe de bloem in een kom met de yoghurt, een snuf zout, geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olie. Hak een paar blaadjes peterselie fijn en voeg ook toe. Kneed dit ongeveer 3 minuten goed door .
Maak nu een bal van het deeg. Bestrooi je werkblad en je handen met wat bakmeel. Verdeel het deeg nu in 4 porties en rol ze uit met een deegrol.
Verhit een grillpan of  gewone pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak het deeg nu gaar in ongeveer ca. 2 minuten per kant. Het deeg kan een beetje rijzen tijdens het bakken. Bestrijk de naanbroodjes na het bakken in met een beetje extra olie. 
Lekker bij soep!

Tip: voeg ook eens kruiden zoals basilicum, oregano of komijnzaadjes toe aan het deeg.

Smakelijk!

Koken en kitch op facebook



Reacties