... met tahin... overheerlijk!
Wat heb je nodig?
30 g pure-chocoladedruppels of pure chocolade, grof gehakt
25 g geroosterde amandelen, grof gehakt
80 g glutenvrij havermeel
15 g maïzena
40 g amandelmeel
50 g kokosbloesemsuiker
60 g (zachte) tahin
30 g (plantaardige) boter
1 ei
1 tl vanille-extract, eigeel of sojadrink, om mee te bestrijken
grof zeezout (eventueel)
Aan de slag!
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Meng alle ingrediënten in de mengkom en kneed tot een soepel deeg. Vorm hier 6 bollen van en duw ze platter met je handpalmen.
Leg op de bakplaat.
Bestrijk de koeken eventueel met wat eigeel of sojadrink en bak ze in 15 minuten goudbruin.
Laat de koeken 10 min afkoelen.
Extra lekker met een klein beetje grof zeezout.
Bewaartip!
De koeken blijven in een afgesloten bakje ± 5 dagen goed.
Je kunt ze ook invriezen.
In plaats van tahin kun je ook amandelpasta gebruiken.
Naar een recept van Marike Bol uit haar boek 'Echt lekker Glutenvrij'
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten