Wat heb je nodige voor 2?
150 g rijst
275 g kip
200 g ananas (1 blikje)
250 g prinsessenbonen
1 ui
0.5 blokje kippenbouillon
125 ml kokosmelk of plantaardige room
1 snuifje komijn
1 el kerriepoeder
1 kl kurkuma
1 el limoensap
verse peterselie
1 snuifje chili
eventueel koriander
Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de kip in blokjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom goudbruin. Voeg het kerriepoeder, kurkumapoeder en de komijn toe, eventueel ook een snuifje chili.
Voeg 100 ml water toe en het halve blokje kippenbouillon en laat ca. 10 min zachtjes pruttelen. Kook ondertussen de prinsessenbonen beetgaar. Roer de room door het kipmengsel en laat iets verder indikken.
Giet de bonen af en schep door het romige kipmengsel. Voeg als laatste ook de ananas in blokjes toe. Proef of de kip kerrie nog wat peper en zout nodig heeft. Druppel als laatste wat limoensap in de saus. Serveer de kip kerrie met de rijst en garneer met wat peterselie en een blaadje koriander.
KokenEnKitch op Facebook
Reacties
Een reactie posten