Vegan pompoenwafels

... deze wafeltjes zijn een voedzaam en smaakvol tussendoortje!

 ... maar ook als heerlijk ontbijt, afgewerkt met wat yoghurt, 

fruit en ahornsiroop.

Wat heb je nodig?

300 g pompoen, in blokjes (geeft 200 g puree)

100 ml amandeldrink

150 g speltmeel

2 el maïszetmeel

35 g kokosolie + extra om te bakken

1 vanillestokje of 1 tl Pumkin Spice O&V

1 snuifje zout

5 el kokosbloesemsuiker

1 el bakpoeder

1 tl psyllium vezels


Aan de slag!

Stoom of kook de pompoenblokjes gaar.

Pureer 200 g van de pompoenblokjes met de kokosolie en de amandeldrink. Voeg speltmeel, maïszetmeel, bakpoeder, vanillemerg en zout toe. Meng met een spatel tot een homogeen en dik deeg.

Verwarm het wafelijzer en bestrijk met een beetje kokosolie. Gebruik 1 ijsschep van het beslag om 1 wafeltje te bakken. Bak de wafels 4 à 5 minuten.

Smullen maar!

KokenEnKItch op Facebook

Reacties