... deze citroen maanzaad muffins
zijn de perfecte frisse snack voor tussendoor!
Wat heb je nodig!
150 gram havermeel
45 gram amandelmeel
1 tl pysillium vezels
1 banaan
100 ml plantaardige melk
50 gram plantaardige yoghurt
Sap + rasp van 1 citroen (bewaar enkele druppels voor het glazuur)
2 el maanzaad
2 el agave siroop
40 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur)
1 el lijnzaad + 3 el water
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
Snuf kaneel
Snuf zout
Voor de glazuur:
enkele druppels citroensap
6 eetlepels poedersuiker
Hoe maak je ze?
Verwarm de oven voor op 180 °C
Zet in een schaaltje het lijnzaad met het water apart
Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de maanzaad, bakpoeder, baksoda, kaneel en snuf zout
Prak de banaan fijn en voeg hier de plantaardige melk, yoghurt, sap en rasp van de citroen, agavesiroop, boter en vanille extract aan toe. Meng dit tot een geheel (deze stap kan eventueel ook in een blender gedaan worden)
Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en voeg tevens het lijnzaad toe. Meng dit tot een samenhangend beslag
Bekleed een muffin bakvorm met muffinvormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes
Bak in de oven voor circa 20 min en laat daarna afkoelen
Voeg voor de topping een paar druppels water of citroensap bij het poedersuiker en meng tot een glazuur. Druppel deze over de citroenmuffins. Garneer eventueel met een beetje citroenrasp.
Smakelijk!
KokenEnKitch op facebook
Reacties
Een reactie posten