Sinaasappelamandelcake gluten- en lactosevrij

... een heerlijke glutenvrije en lactosevrije cake!

... met heerlijke sappige sinaasappels 


Wat heb je nodig?

2 sinaasappels

275 g amandelmeel

6 scharreleieren M

200 g basterdsuiker

8 g bakpoeder

1 snuifje zout

1 springvorm 22cm


Aan de slag!

Boen de sinaasappels schoon en leg ze in de pot met kokend water. Zorg dat ze helemaal onder water staan en doe het deksel op de pan. Laat de sinaasappels in 90 min op een laag vuur sudderen totdat ze helemaal zacht zijn.

Giet na 90 min het vocht af en laat de sinaasappels iets afkoelen. Snijd de sinaasappels in stukken en haal eventuele pitten of harde vellen eruit.

Verwarm de oven voor op 175 *C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

Doe het amandelmeel of amandelmeel met bloem in een keukenmachine en voeg één voor één de eieren toe. Voeg de suiker, het bakpoeder en het mespunt zout toe en meng alles in de keukenmachine met de mixer.

Voeg de stukjes sinaasappel aan het beslag toe en mix alles tot een glad beslag.

Schep/schenk het beslag in de springvorm. Plaats de springvorm in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer 50 min goudbruin en gaar.

Controleer tijdens het bakken of de cake niet te donker wordt. Dek de bovenkant losjes af met aluminiumfolie als dat nodig is.

Haal na 50 min de cake uit de oven en laat deze in de springvorm afkoelen, zodat de cake niet verbrokkelt.

Tip!
Met de helft van de ingrediënten en een kleinere springvorm (17 cm) kan je de cake ook in de airfryer bakken. 
Pas wel de temperatuur en de baktijd aan! 

Reacties