Romige citroenkip met patatjes en champignons

... een heerlijk eenpansgerecht die je op voorhand kan maken


Wat heb je nodig?

600 g kipfilet

600 g aardappelen

500 g champignons

2 sjalotten

1 citroen (bio)

1 teentje knoflook

1 handje bieslook

200 ml sojaroom

300 ml kippenbouillon

olijfolie

rozemarijn

peper & zout


Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Stoom de aardappelschijfjes half gaar en laat ze uitlekken.

Spoel de citroen en rasp de schil. Verwijder de rest van de schil en snij het vruchtvlees van de citroen in blokjes.

Snijd de kipfilet in hapklare stukjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd eventueel in schijfjes

Schroei de kipblokjes kort dicht in een grote stoofpot met olijfolie. Haal ze uit de stoofpot.

Fruit de sjalot en de knoflook in dezelfde stoofpot aan met wat extra olijfolie. Voeg de champignons toe en roerbak kort. Kruid met peper en zout. Voeg de aardappelschijfjes, de kipblokjes en de citroenstukjes toe. Blus met kippenbouillon en doe er de room bij. Roer voorzichtig om en doe in een ovenschotel.

Zet de ovenschotel nog 20 min in de oven. Spoel de bieslook en snipper fijn. Werk de schotel af met de bieslook en de geraspte citroenschil en serveer.

Smakelijk!


KokenEnKitch op Facebook

Reacties