Gezond mueslibrood, glutenvrij en vegan

...super smeuïg en kruidig 
... ook nog eens ontzettend voedzaam!

Wat heb je nodig?
150 g glutenvrij havermeel
125 g amandelmeel 
25 g glutenvrije havermout
2 tl speculaaskruiden + 1 tl kaneel 
1 el psylliumvezels 
een snuif zout
1 tl bakpoeder
2 eieren*
325 g appelmoes
50 plantaardige melk
50 g dadelstroop of appelstroop
eventueel rasp 1 sinaasappel
1 tl baking soda + scheutje appelazijn
50 g rozijnen
50 g gedroogde abrikozen of vijgen
50 g (geroosterde) noten

Wat heb je verder nodig?
cakevorm 23 à 25 cm
bakpapier
mengkom
spatel

Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 170 °C onder- en bovenwarmte en bekleed de bakvorm met bakpapier. Wel het gedroogde fruit in warm water voor zo’n 10 à 15 min
Doe alle droge ingrediënten in een mengkom. Spatel alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe. Spatel dit ook weer goed door elkaar, laat het beslag even staan.
Los de baking soda op met de appelazijn en voeg dit toe aan het beslag, roer nog één door elkaar.
Dep het gedroogde fruit goed droog, snijd in stukjes en voeg dit samen met de noten toe, houd een klein beetje achter om het het broodje mee te bestrooien. Roer het beslag nog één keer door elkaar en verdeel het beslag over de bodem van de met bakpapier beklede bakvorm. Strooi jouw favoriete toppings over het broodje en bak het mueslibrood in 40 à 45 min goudbruin. Let op, dek het broodje halverwege de baktijd af met alumiumfolie om het aanbranden van de abrikozen en rozijnen te voorkomen.
Laat het mueslibrood afkoelen buiten de oven en geniet!

Tips!
Bewaar het broodje afgedekt dan blijft het zo’n 5 dagen goed, of vries het broodje per plak in.
Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el gebroken lijnzaad geblend met4 el water. 
Bak het broodje dan 10 min langer.

Inspiratie gehaald bij Oh My Pie!



 

Reacties