Glutenvrije chocolade cake

 ... de lekkerste gezonde chocolade cake!


Wat heb je nodig?
150 g glutenvrij havermeel
100 g amandelmeel
1 kl psyllium vezels
30 g cacao
1 snuifje zout
225 g appelmoes
75 g g ahornsiroop (of Erythritol)
3 eieren
1 tl vanille-extract
50 g pure chocolade druppels (of grof gehakte chocolade)
+ 20 g extra voor de topping
35 g (plantaardige) boter, kokosolie OF hazelnootpasta
5 Medjoul dadels (optioneel)
1 tl baking soda + scheutje citroensap
30 g geroosterde noten, grof gehakt
Cakevorm 23 a 25 cm

Zo maak je deze cake!
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, vanille, (plantaardige) yoghurt of appelmoes en de ahornsiroop toe. Spatel alles goed door elkaar heen totdat er geen klontjes meer te zien zijn.
Smelt de boter of kokosolie en spatel dit samen met de chocolade druppels of chocoladestukjes door het beslag. Ontpit de Medjoul dadels en stop ze in stukjes in het beslag.
Los de baking soda op samen met het citroensap, roer dit in één keer door het beslag.
Hak de noten grof en verdeel deze over het beslag voor een extra bite.
Schuif de chocolade cake voor zo’n 40 a 45 min in de oven 
Laat de cake afkoelen buiten de oven.

Tip!
Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je deze eventueel versieren met gesmolten chocolade.

Vegan? Vervang de de eieren door 50 g extra appelmoes + 2 el arrowroot opgelost in 75 ml plantaardige melk. Voeg een 1 tl bakpoeder toe zodat de cake ook net zo hoog zal worden.

Smakelijk!

KokenEnKitch op Facebook

Naar een recept van MarikeBol

Reacties