Spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

... de hartige smaak van champignons en bloemkool 

passen perfect met elkaar!


Wat heb je nodig?
½ bloemkool
250 g mix van champignons
120 g volkoren (spelt)spaghetti
enkele takjes verse tijm
scheut plantaardige drink/melk
snufje nootmuskaat
60 g Parmezaanse kaas (plantaardige versie)
1 handvol walnoten


Aan de slag!
Snijd de bloemkool in roosjes en de champignons in stukjes.
Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
Rasp de parmezaanse kaas.
Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus.
Rooster de walnoten samen met de tijm en de rest van de Parmezaan in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe. 

Smakelijk!


Recept van Sandra Bekkari


KokenEnKitch op Facebook

Reacties