Parelcouscous met paprika πŸ«‘ courgette πŸ₯’ wortel πŸ₯• en rozijnen πŸ˜‹

... met een frisse toets van limoen


 Wat heb je nodig?

250 g parelcouscous (van spelt)

± 50 g rozijnen

1 dikke wortel

1/2 courgette

1 rode paprika

1 l kippenbouillon

1 dikke sjalot

1 bio limoen

1 dl limoenolie

peper & zout

eventueel enkele verse blaadjes munt


Aan de slag!

Reinig de wortel, paprika, sjalot en courgetten en snijd in kleine blokjes.

Stoof de groentjes aan in ruim wat olijfolie, kruid met peper en zout en laat zachtjes garen.

Kook ondertussen de pasta gaar in de kippenbouillon.

Als de groentjes beetgaar zijn, de rozijntjes bijvoegen en kort laten mee zweten, draai het vuur uit.

Giet de pasta af en voeg toe aan de groentjes.

Rasp de schil van de limoen bij de pasta samen met een geutje citroensap, hoeveelheid naar smaak.

Druppel er nog wat limoenolie over en werk af met een blaadje munt.

Smakelijk!


KokenEnKitch op Facebook


Reacties