Glutenvrij rozijnenbrood

… luchtig met een knapperige korst!

Wat heb je nodig ?
200 g glutenvrij havermeel
150 g rijstmeel
1 tl bakpoeder
7 g zout
2 tl kaneel
20 g psylliumvezels
2 el olijfolie of kokosolie- gesmolten
1 à 2 el honing of ahornsiroop
120 ml heet water
200 g kokosyoghurt
100 g appelmoes
3 eitjes OF 2 el arrowroot opgelost met 2 el water en 50 g extra appelmoes
1 tl baking soda en scheutje appelazijn
50 g à 100 g rozijnen
 
Zo maak je het! 
Verwarm de oven voor op 180°C
Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet deze goed in.
Roer de melen door elkaar in een mengkom en voeg de psylliumvezels, het zout en het bakpoeder toe. Spatel hier de appelmoes, eieren, zoetmiddel, olijfolie en het hete water doorheen.
Week de rozijnen zo’n 5 min in warm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Voeg ze dan pas toe aan het beslag. 
Los de baking soda op met de appelazijn en roer dit als laatste door het beslag.
Verdeel het beslag over de bodem van de cake- of broodbakvorm (20cm). Top het brood met de zaden of pitten naar keuze. Bak het brood in zo’n 50 à 55 min goudbruin.
Laat het broodje helemaal afkoelen buiten de oven. 
 
Smakelijk!


KokenEnKitch op Facebook 


Reacties