Eénpansgerecht met orzo en scampi 🍤 en veel groentjes!

… snel klaar … weinig afwas
… en superlekker!


Wat heb je nodig?
Ui 🧅 Look, Wortel 🥕 Rode Chili 🌶 Selder (of lavas) en Puntpaprika 🫑 
Een glas witte wijn
500 ml visfond 
Een flesje volle room
Tomatenpasata en ketchup
250 g ongekookte Orzo (Griekse pasta)
Een klein zakje scampi 🍤 
Peper&zout
Afwerken: kerstomaatjes en peterselie 🌿 

Aan de slag!
Stoof fijngesneden ui, look, wortel, rode chillipeper, lavas ( of selder ) en puntpaprika aan in olijfolie en blus nadien met een glas witte wijn. Laat inkoken en voeg dan een 500 ml visfond, een flesje volle room, wat tomatenpassata en ketchup toe. Laat weer wat inkoken en meng vervolgens de orzo onder de saus. Laat op medium vuur pruttelen tot de pasta beetgaar is. De scampi  toevoegen en nog wat bijkruiden met peper en zout. Na enkele minuten van het vuur halen en serveren met fijngesneden kerstomaatjes en peterselie.
Smakelijk!
Tip!
Je kan de scampi eerst even aanbakken en dan bijvoegen maar kort, anders worden 🍤 taai.

Een receptje van Tom Van Buynder

KokenEnKitch op Facebook 

Reacties